La cultura crisi de recursos o de models?

L’eurodiputat català, Santiago Fisas Ayxelà, ha participat a la jornada “La cultura: crisi de recursos o de models?”, organitzada pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona.

En la jornada, l’eurodiputat ha fet una ponència titulada “La situació cultural europea” que ha desenvolupat en torn a tres blocs: la diversitat cultural europea, la cultura i la Unió Europea, i la cultura en temps de crisi.

Primerament, Fisas ha fet un reconeixement a la riquesa de la diversitat europea. “La Unió Europea ha de ser respectuosa amb cada país, democràtica i no intervencionista ni centralista. Europa ha de ser la veu dels 27 països membres, ningú s’ha d’imposar”.

Endinsant-se en polítiques culturals, Fisas ha defensat que “No podem mantenir un model cultural basat únicament en la subvenció pública, hem de treballar de la mà de la societat civil i del sector privat” i ha animat als ajuntaments barcelonins a “impulsar la col·laboració públic-privada a cultura”.

També ha donant especial suport a la creació d’una llei de mecenatge que s’està gestant sota la direcció del Secretari d’Estat de Cultura, José María Lassalle. “No podem negar al nostre país aquest incentiu cultural quan funciona molt bé a altres països d’Europa”.

 Com a conclusió Santiago Fisas ha fet una crida a l’optimisme dient que “malgrat les dificultats, els europeistes hem de defensar el paper de la Unió Europea en la cultura i no deixar que les males notícies a nivell econòmic ofusquin les bones notícies a nivell cultural”.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Barcelona y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s